کد مطلب: 306588
دانا گزارش مي دهد؛
آواي اميد در دل تحريم‌ها؛ سفري به مسکو و افق‌هاي روشن‌تر براي ايران
تاریخ انتشار : 1403/04/24 10:25:16
نمایش : 201
سفر اخير قاليباف به مسکو همچون فصلي تازه در کتاب همکاري‌هاي بين‌المللي ايران، نويدبخش روزهاي روشن‌تر و آينده‌اي اميدبخش‌تر است. در اين مسير، ايران با گام‌هاي استوار و قلبي سرشار از اميد، به سوي افق‌هاي جديدي از همکاري و تعامل پيش مي‌رود.

به گزارش  هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع‌رساني راه دانا؛ در روزهايي که نسيم تغيير در هواي سياست مي‌وزد، محمدباقر قاليباف، رئيس مجلس ايران، به ديار مسکو سفر کرد. سفري که در دل خود، گشايش‌هاي ارزي جديدي ميان ايران و روسيه به همراه داشت و بسان نوري در شب تار، اميدهاي فراواني براي کاهش اثرات تحريم‌هاي سنگين به همراه آورد.

در روز گذشته، قاليباف در مصاحبه‌اي با شبکه تلويزيوني راشا تودي، بريکس را فرصتي بي‌نظير براي ايران توصيف کرد و گفت که تمامي معاملات بين ايران و روسيه، بدون نياز به دلار انجام مي‌شود. او تصريح کرد که اين تغييرات، پاسخي به سياست‌هاي يکجانبه و نادرست آمريکا است که ايران و روسيه را به سوي استقلال اقتصادي و دلارزدايي سوق داده است.

اين سفر، همچون فصلي تازه در کتاب همکاري‌هاي بين‌المللي ايران، نويدبخش روزهاي روشن‌تر و آينده‌اي اميدبخش‌تر است. در اين مسير، ايران با گام‌هاي استوار و قلبي سرشار از اميد، به سوي افق‌هاي جديدي از همکاري و تعامل پيش مي‌رود.

شعيب بهمن، کارشناس مسائل بين‌الملل، در گفتگو با خبرنگار سياسي شبکه اطلاع‌رساني راه دانا، با اشاره به اهميت حضور ايران در گروه بريکس، اظهار داشت: حضور ايران در اين گروه به معناي مشارکت فعالانه در سياست‌گذاري‌ها، تصميم‌گيري‌ها و پيشبرد راهبردهاي کلان و استراتژيک در سطح نظام بين‌الملل است که اين مشارکت مي‌تواند تأثيرات مثبتي بر اجزاي مختلف و بخش‌هاي مختلف اقتصادي داشته باشد.

وي با اشاره به حذف دلار از معاملات ايران و روسيه افزود: دلارزدايي به تبادلات مالي کشورها کمک شاياني مي‌کند و در سال‌هاي اخير روند دلارزدايي از اقتصاد جهان شتاب بيشتري گرفته است، به طوري که نه تنها کشورهايي مانند ايران و روسيه يا کشورهايي که از سوي آمريکا تحريم شده‌اند به اين سمت حرکت مي‌کنند، بلکه حتي متحدين سنتي آمريکا نيز در اين مسير گام برمي‌دارند.

بهمن ادامه داد: بريکس به سمت ايجاد يک ارز واحد حرکت مي‌کند؛ ارزي که مي‌تواند جايگزين دلار در تعيين نرخ ارزهاي ملي کشورها شود و بسياري از کشورهاي مختلف که خطرات ناشي از احتمال تحريم‌هاي آمريکا را درک کرده‌اند، به اين فرآيند مي‌پيوندند.

وي تأکيد کرد: بريکس يک گروه بسته نيست بلکه گروهي کاملاً باز است و تمايل دارد با ساير کشورها، حتي کشورهاي غيرعضو، همکاري کند و يا تعداد زيادي از کشورها را به عضويت بپذيرد.

اين کارشناس مسائل بين‌الملل بيان کرد: در سال‌هاي اخير يک موضوع در سياست خارجي آمريکا مطرح بوده است که آمريکا نبايد به طور گسترده از ابزار تحريم استفاده کند زيرا استفاده بيش از حد موجب مي‌شود کشورهاي تحريم شده به دنبال سازوکارهاي جايگزين باشند و همگي دور هم جمع شوند. امروز آن مجمع ضد تحريم در حال شکل‌گيري است و بريکس يک گروه پيشرو در اين زمينه محسوب مي‌شود.

به گزارش راه دانا؛ در نهايت، حضور ايران در گروه بريکس نه تنها فرصتي براي تقويت تعاملات اقتصادي و سياسي با کشورهاي عضو اين بلوک را فراهم مي‌کند، بلکه به ايران امکان مي‌دهد تا نقش فعالي در تعيين سياست‌هاي بين‌المللي ايفا کند. روند دلارزدايي از اقتصاد جهاني که با سرعت بيشتري در حال پيشرفت است، نشان مي‌دهد که کشورها به دنبال راه‌حل‌هاي جايگزين براي مقابله با تحريم‌هاي اقتصادي آمريکا هستند.

گروه بريکس با حرکت به سمت ايجاد ارز واحد و گسترش همکاري‌ها با کشورهاي مختلف، مي‌تواند نقش مهمي در ايجاد يک نظام مالي بين‌المللي متوازن‌تر ايفا کند. اين تغييرات راهبردي نه تنها به تقويت موقعيت اقتصادي ايران کمک مي‌کند، بلکه مي‌تواند به کاهش وابستگي به دلار و کاهش تأثيرات تحريم‌ها منجر شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg